volg ons :    

Bezuinigingen huurtoeslag geschrapt

Geplande bezuiniging van € 400 miljoen op de huurtoeslag, die nog in de lucht hing, is van de baan. Het schrappen van de bezuiniging is mogelijk geworden doordat regeringspartijen VVD en PvdA het maandag 13 juni eens zijn geworden over de hoofdlijnen voor de begroting van 2017.

Recht op toeslag
De bezuiniging op de huurtoeslag leek nodig omdat er vorig jaar en ook dit jaar opnieuw te veel geld aan is uitgegeven. Maar nu is in het coalitieoverleg afgesproken dat dat geld in ieder geval niet op de huurders met recht op toeslag zal worden verhaald, zo bevestigen bronnen rond de regeringspartijen. Ook voor andere terreinen komt er geld.

Geld te verdelen
De twee regeringspartijen hebben volgens de afspraken volgend jaar elk € 600 miljoen te verdelen. De PvdA gebruikt € 400 miljoen om de voor 2017 geplande bezuiniging op de zorg te laten vervallen, een lang gekoesterde wens van de partij. De PvdA trekt verder € 200 miljoen uit voor onderwijs aan kinderen met een achterstand.

Defensie
De VVD wil extra geld besteden aan Defensie (300 miljoen) en politie en justitie (300 miljoen). Met dat geld kunnen onder meer bestaande problemen als het te weinig kunnen oefenen en te karig onderhoud bij Defensie worden opgelost. Ook kunnen ingrepen bij het Openbaar Ministerie en de rechtspraak worden geschrapt. Voor Veiligheid en Justitie is er ook een deel extra geld voor de politie. De Tweede Kamer wilde al niet dat er nog meer gevangenissen zouden worden gesloten, in tegenstelling tot het kabinet. Dat lijkt nu ook niet te hoeven.

Bron: Nextens

© DenL Business Support bv - T: 035-6834663 - contact@denl-business-support.nl - BTW-nr: NL821865420.B.01 - Hilversum - websdesign: Scriptus-Design