volg ons :    

Uitleg lage-inkomensvoordeel (LIV)

Naast het loonkostenvoordeel (LKV), waar u meer over kunt lezen in de tool ‘Uitleg loonkostenvoordeel (LKV)’, introduceert de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL) ook het zogenoemde lage-inkomensvoordeel (LIV). Dit is een tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers in dienst hebben die minimaal 100% en maximaal 125% van het minimumloon verdienen. De ingangsdatum van het LIV is 1 januari 2017.

Het voordeel dat het LIV uw organisatie kan opleveren, kan oplopen tot € 2.000 per werknemer per jaar. De hoogte is afhankelijk van het gemiddelde uurloon van de werknemer.

Voor wie geldt het LIV?
Uw organisatie kan LIV krijgen voor werknemers die minimaal 100% en maximaal 125% van het wettelijk minimumloon verdienen. Er gelden twee voorwaarden:
1. De werknemer moet in het kalenderjaar minimaal 1.248 verloonde uren hebben. Dat komt neer op gemiddeld 24 uur per week.
2. De werknemer mag nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt hebben. Omdat uw organisatie voor AOW’ers geen premies werknemersverzekeringen meer hoeft te betalen, zijn de loonkosten voor deze werknemers al lager.

In tegenstelling tot voor het LKV, hoeft u voor het LIV geen doelgroepverklaring van UWV of gemeente te hebben. De Belastingdienst weet namelijk precies wat het gemiddelde uurloon van iedere werknemer is en dat is het enige dat van belang is. U hoeft het LIV dan ook niet zelf aan te vragen: de Belastingdienst kijkt zelf of u ervoor in aanmerking komt en doet dan alsof uw organisatie een aanvraag heeft ingediend.

Hoogte en duur van LIV
De hoogte van het LIV is afhankelijk van het uurloon van de werknemer. Dit uurloon is gebaseerd op het weekloon inclusief vakantiebijslag voor een 40-urige werkweek. In de eerste helft van 2017 komt 100% tot 110% van het wettelijk minimumloon neer op een gemiddeld uurloon van € 9,54 tot en met € 10,49.

Voor werknemers die minimaal 110% en maximaal 125% van het wettelijk minimumloon verdienen, is het gemiddelde uurloon in de eerste helft van 2017 € 10,50 tot en met € 11,92. Uw organisatie krijgt dit voordeel zo lang de werknemer in dienst is en hij aan de voorwaarden voldoet.

Voordeel LIV is pas achteraf
Een voorwaarde voor de nieuwe tegemoetkomingen is dat de overheid moet kunnen beoordelen of uw organisatie ervoor in aanmerking komt, zonder dat daar nieuwe informatie voor nodig is. Het uitgangspunt moet dus informatie zijn die al beschikbaar is bij de Belastingdienst, UWV of de gemeente. Dat is voor u minder werk, omdat u geen extra gegevens hoeft aan te leveren. UWV berekent de tegemoetkoming; de Belastingdienst betaalt het bedrag aan uw organisatie uit.

© DenL Business Support bv - T: 035-6834663 - contact@denl-business-support.nl - BTW-nr: NL821865420.B.01 - Hilversum - websdesign: Scriptus-Design