Menu
Sluit

 

Marketingplan en accountplan

Een goed marketingplan is essentieel voor uw onderneming. Het betekent handen en voeten geven aan de strategie van je bedrijf. Waar staat u voor? Hoe bereikt u uw klanten? Deze aspecten komen terug in het marketingplan. Marketing maakt al een beknopt deel uit van het bedrijfsplan, maar een doordacht separaat marketingplan kan je onderneming, groot of klein, echt laten slagen. Bedrijfsplan en marketingplan sluiten naadloos op elkaar aan en, indien goed uitgevoerd, versterken zij elkaar.

Een accountplan is een document, veelal een afgeleide van het totale marketingplan, waarin diverse doelstellingen per klant zijn vastgelegd. Deze dienen, zoveel als mogelijk, specifiek, meetbaar en realiseerbaar te zijn.

Het is zeker geen eenvoudige taak om een goed accountplan te maken temeer omdat het uiteindelijke document aangeeft welke doelstellingen worden nagestreefd het komende jaar. Een accountplan is een dynamisch document dat van tijd tot tijd wordt ingezien en aangevuld met nieuwe, relevante informatie. DenL Business Support is een ervaren en veelzijdig partner als het gaat om het opstellen van uw marketing en accountplan.

Toegevoegde waarde van DenL Business Support:

 • Vaststellen van commercieel beleid, commerciële doelstellingen en strategieën.
 • Vaststellen en beschrijven van de doelgroep van het bedrijf (klant).
 • Vaststellen van de huidige werkwijze, financiële middelen en planmatige aanpak.
 • Vaststellen van de relevante aspecten en externe factoren.
 • Analyseren van gewenste marketingtechnieken.
 • Opstellen van een marketingplan o.b.v. (historische) kennis en (nieuwe) doelstellingen.
 • Opstellen van accountplan per verkoper.

  Contact

  DenL Business Support B.V.

  Jan van der Heydenstraat 45
  1223 BG Hilversum

  T +31 (0)35 68 34 663

  contact@DenL-Business-Support.nl